Opprusting av Mosseveien

Statens vegvesen signerte fredag 13. august kontrakt med Sarpsborg Park og Anlegg på opprusting av Mosseveien i Fredrikstad. Kontrakten omfatter blant annet bygging av to nye rundkjøringer.

Kontrakten er todelt, hvor én del er fastsatt at skal bygges omgående. Den andre delen er opsjonsbetinget og forutsetter at det er penger til å bygge den.

Det som i første omgang skal bygges er ny rundkjøring i Mosseveien ved innkjøringen til ny klaffebru over Vesterelva og ny rundkjøring i krysset Mosseveien Onsøyveien. Den gamle Fjeldberg bru vil bli revet og erstattet med en betongundergang for gående og syklende. Fra rundkjøringen i retning rundkjøringen ved Simo, der fv. 108 møter rv. 110, bygges det kollektivfelt. I tillegg bygges parallell gang- og sykkelveg på begge sider.

Vegen rustes opp med ny kantstein, belysning, beplantning og skilting.

I forbindelse med rivingen av Fjeldberg bru, bygges en midlertidig omkjøringsveg på vestsiden for dagens trasé.

En del av kontrakten er opsjonsbetinget

Den andre delen av kontrakten er opsjonsbetinget og omfatter det ca 500 meter lange stykket mellom krysset Onsøyveien Mosseveien og rundkjøringen ved ny klaffebru ved Seiersten.

Dersom opsjonen trer i kraft blir det bygget sykkelfelt langs kjørebanen i begge retninger. Det vil bli bygget fortau langs vegen i retning nord og gang- og sykkelveg i retning syd mot byen. Langs Mosseveien fra Trosvikstranda bygges støyskjerm i retning Fjeldberg bru. Støyskjermen blir bygget i tre med felter av plexiglass for hvert tre slik at trærne også vil synes for de som ferdes på langs Mosseveien.

I tillegg skal det gjøres en vesentlig oppgradering av det kommunale vann- og avløpsnettet langs strekningen.

Sarpsborg Park og Anlegg har tidligere bygget veg og tunnel på Kråkerøy.