Til Trondheim for å lære

Trondheim SmartCity blir nå et foregangsprosjekt for flere europeiske storbyer. Toppsjefen i Siemens, Peter Löscher, kommer for første gang til Norge og Trondheim tirsdag 31. august for å lære mer om hvordan Trondheim er i ferd med å bli Norges mest energieffektive by.

Anledningen for toppsjefens besøk er årskonferansen for Trondheim SmartCity hvor Peter Löscher vil holde et foredrag om Siemens globale satsning innen energi og miljø.

- Byer er fremtidens vekstdrivere, men samtidig står byer for 80 prosent av verdens CO2 utslipp. Derfor er verdens byer en avgjørende faktor for klimaet vårt. Med vår unike miljøportefølje, er Siemens en perfekt partner for bærekraftig utvikling i byer, sier CEO Peter Löscher i Siemens AG som besøker Norge og Trondheim for første gang.

Også Frederic Hauge i Bellona, ordfører Rita Ottervik i Trondheim kommune og administrerende direktør Nils Christian Nakstad i Enova deltar. Årskonferansen tar for seg utfordringene og mulighetene ved smartere bruk av energi i byen.

- I Trondheim har vi avdekket at energiforbruket kan reduseres med 22 prosent. Gjennom prosjektet Trondheim SmartCity skal både innbyggere og næringsliv engasjeres for å hente ut potensialet innen energieffektivitet. Å skape bærekraftige byer med grønn teknologi er svært viktig for Siemens, og det er derfor ekstra stas for oss at toppsjefen kommer hit for å høre mer om prosjektet, sier Otto Frøseth som er plassleder i Siemens Trondheim.

Trondheim SmartCity blir foregangsprosjekt
Trondheim SmartCity er et samarbeid mellom Bellona, Trondheim Kommune og Siemens har som ambisjon å gjøre Trondheim til verdens mest mest energieffektive by. Samarbeidet, som var det første av sitt slag i verden, startet i fjor høst, og er nå blitt et foregangsprosjekt for andre land i Europa. Gøteborg, Ljubljana og Yekatarinburg i Russland starter i samarbeid med Siemens opp allerede i høst, og flere andre europeiske byer vurderer tilsvarende prosjekter.

- Vi er stolte av at Trondheim SmartCity har inspirert andre europeiske byer til å sette fokus på energieffektivisering i hele byen slik vi har klart i Trondheim, fortsetter Otto Frøseth.

Energiforbruket i industrien ned 38 prosent i Trondheim
Siemens har i samarbeid med analysebyrået Perduco utført en undersøkelse blant innbyggerne og næringslivet i Trondheim som viser at det både er vilje til og oppnådd gode energieffektiviseringsresultater allerede etter et år. Undersøkelsen viser blant annet at industribedrifter i Trondheim som har investert i energieffektiviseringstiltak har redusert energiforbruket sitt med 38 prosent. Dette er langt høyere enn man forventet da Trondheim SmartCity ble startet for et år siden. Undersøkelsen viser også at 4 av 10 innbyggere i Trondheim har senket innetemperaturen i boligen sin det siste året, noe som er et meget effektivt tiltak for å redusere energiforbruket.