Hærverk og politi

Vi får stadige meldinger om innbrudd, tyveri og hærverk på mange byggeplasser. Nylig skjedde det en alvorlig hendelse på Skanskas byggeplass på Tangenåsen på Nesodden. Seks ungdommer ble tatt på fersk gjerning da de klatret opp i den 50 meter høye tårnkrana. Derfra kastet de ned bl a et brannslukkingsapparat. En vekter varslet politiet i Ski, men de hadde ikke kapasitet til å rykke ut. På denne byggeplassen har det vært en serie med ødeleggelser, men dette synes ikke å interessere politiet noe særlig.

Tidligere var det et eget lensmannskontor på Nesodden, men etter den store politireformen er alt politi i Follo samlet i Ski. Når man ikke har kapasitet til å rykke ut i en slik sak som man opplevde på Nesodden, da stiller vi et stort spørsmål til politiets prioriteringer. For det første er det livsfarlig at en ungdomsgjeng tar seg inn på et anleggsområde, og det å ta seg opp i en kran kan føre til en tragedie.

I følge Amta er mange gjerder klippet i stykker og veltet. Det er tagget, ruter på gravemaskiner er knust, et brannslukkingsapparat er tømt i eksosanlegget på en gravemaskin og en dumper har fått fjernet et luftfilter. I tillegg til at brannslukkingsapparatet ble sluppet ned fra krana, er det også gjort forsøk på å rive ut ledningene til styremekanismen til krana. I tillegg er hovedsikringsskapet inne på anleggsområdet brutt opp og hovedbryteren er slått ut med den konsekvensen av at pumpa som fjerner vannet i byggegropa stoppet.

Nå må Skanska engasjere vektere i tillegg til at det blir montert overvåkingskamera. Men hva hjelper det når politiet verken har vilje eller evne til å ta dem som står bak ødeleggelsene selv om de blir tatt på fersken. Vi synes å ane en egen form for arroganse i politiet vi godt kan være foruten.

Er ikke dette en politisak så vet ikke vi. En annen sak er foreldrene. Følger de overhode ikke med på hva barna holder på med?