Uenige om E6-skader

Statens vegvesen og oppdragslederen i Oslo Vei er ikke enige om årsaken til skader på E6 mellom Dal og Hovinmoen.

Dagmar Hoyer, som inntil nylig jobbet som oppdragsleder for Romerike Midtkontrakt i Oslo Vei AS, sier i et intervju med Teknisk Ukeblad at Oslo Vei har startet med asfaltlapping på strekningen Dal – Hovinmoen på E6 på grunn av telehivskader.

Påstandene om telehiv mellom Dal og Hovinmoen blir imøtegått av Einar Søberg ved kommunikasjonsavdelingen i Statens vegvesen region øst.

– På vegne av Statens vegvesen vil jeg poengtere at dette er helt ukjent for oss, og det er derfor ikke problemer med telehiv på denne strekningen, heter det i en e-post til Teknisk Ukeblad.

Dagmar Hoyer, som nå er distriktssjef Veiservice Region Øst i NCC Roads, sier at hun ikke kan påstå at det er telehiv.

– Jeg kan ikke påstå at det er telehiv. Men hvis det ikke er det, så lurer jeg på hvordan skadene har oppstått på E6 mellom Dal og Hovinmoen, sier hun.

Vegvesenet erkjenner derimot at det er store telehivproblemer på en annen veistrekning. Det gjelder deler av riksvei 2, den nye firefelts motorveien mellom Kløfta og Nybakk, som sto ferdig i 2007. Omkring 800 meter vei er her ødelagt av telehiv, ifølge prosjektleder Arvid Sagbakken i Vegvesenet.