I gang på Oppdølsstranda

Reguleringsplanen for riksveg 70 tunnel Oppdølsstranda ble godkjent før ferien, og prosjektledelsen er nå godt i gang med byggeplanen og konkurransegrunnlaget.

Reguleringsplanen ble godkjent i Sunndal kommunestyre 22. juni, med forbehold om at det skulle gjøres arkeologiske undersøkelser i Modalen på Oppdølssida. Arbeidet er nå ferdig, og området er frigitt etter kulturminneloven, det ble ikke påvist automatisk freda kulturminner i området, melder vegvesen.no.

Vi har nå gjort klare dokumentene som skal inngå i KS2-prosessen, (ekstern kvalitetssikring av reguleringsplan, kostnadsoverslag og sentrale styringsdokumenter). Alle prosjekt som er kostnadsregnet til over 500 millioner kroner skal kvalitetssikres og godkjennes eksternt.

Byggeplan og konkurransegrunnlag
- Vi er nå godt i gang med byggeplanen og konkurransegrunnlaget. Dette arbeidet gjør vi parallelt med KS2-prosessen, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten og byggeleder Jon Magne Frisvoll.

De forteller også at de er i gang med grunnervervet på prosjektet.

Ønsker lokaler på Sunndalsøra
Samtidig som planleggingsarbeidet er i full gang, er vi inne i en prosess med å leie egnede lokaler i Sunndal. Vi trenger både kontorlokaler og boliger fra januar 2011 til våren 2014.

- Vi har behov for 10-15 kontorplasser og møterom på Sunndalsøra. I tillegg trenger vi også boliger, både på Sunndalsøra og på Oppdølssida - og da fortrinnsvis eneboliger. Vi har fått en del respons på annonseringa vår, så vi regner med at vi finner gode lokaliteter, avslutter de to i prosjektledelsen optimistisk.