Misfornøyd Navarsete hadde oppvaskmøte med Halvorsen

Sp-leder Liv Signe Navarsete mente at SV-leder Kristin Halvorsen uriktig hengte ut Senterpartiet som den største pådriveren for hardangermaster. Nå har de to skværet opp, ifølge Navarsete.

Halvorsen uttalte mandag at det var Senterpartiet og deres olje- og energiminister Terje Riis-Johansen som hadde presset på for å gi konsesjon til kraftmastene i Hardanger. Navarsete mener SV-lederen blander kortene.

– Vi har en fagstatsråd som har ansvar for å sikre kraftforsyning til Bergen, men jeg tror Kristin vet at jeg hadde like store kvaler med vedtaket som hun hadde. Så det blir feil at Senterpartiet skal sitte igjen med noe svarteper-stempel for denne avgjørelsen, sier hun til NTB.

Tjukk strek

Etter Halvorsens utspill tok de to regjeringskollegene en oppvaskprat.

– Jeg og Kristin har snakket sammen om det og blitt enige om å sette en tjukk strek over saken. SV hadde et annet forslag, men til sjuende og sist er vi tre partier som står bak vedtaket, sier Navarsete.

Etter regjeringens snuoperasjon tirsdag, sa Halvorsen at hun er «glad for at Ap og Sp nå kommer folk i Hardanger, miljøbevegelsen og SV i møte».

Halvorsen ville onsdag kveld ikke kommentere saken, men statssekretær Roger Sandum (SV) bekrefter at de to statsrådene er enige.

– I den grad det har vært noe å sette en strek over, så stemmer det. De har snakket sammen og er enige om at de har kommet fram til en god løsning i saken, sier Sandum til NTB.

Han gjentar Halvorsens uttalelse tirsdag om at SV er glad for regjeringspartnerne har kommet motstanderne av mastene i møte.

SV ikke alene

Fylkesleder Steinulf Tungesvik i Hordaland Sp hevder overfor NRK at partiet aldri ville ha master i Hardanger.

– Mitt parti gjorde alt det kunne for å finne alternative løsninger, sier Tungesvik, som mener at SV slettes ikke var alene om å ønske bedre alternativer for strømforsyningen til Bergensområdet.