Ny faglig tumleplass for eiendomsfolket

Bygg- og eiendomsfolk har fått en ny faglig tumleplass med mulighet for nettverksbygging med Sørlandets skjærgård som kulisse.

2. og 3. september på Quality Spa & Resort Kragerø vil bransjens tungvektere rette oppmerksomheten mot de viktigste utfordringene og de største mulighetene for alle som driver profesjonell eiendomsutvikling.

Politiske utfordringer
Blant foredragsholderne er sivilarkitekt og byplanlegger Peter Butenschøn som tar for seg trender i urbaniseringen, og hvor utvikling vil skje i fremtiden.

Thor Olav Askjer som er adm. direktør i Foreningen Næringseiendom, vil behandle hvilke politiske utfordringer bransjen møter som følge av myndighetenes reguleringsiver med særlig fokus på hvilken effekt ny plan- og bygningslov har for eiendomsutviklerne.

Prosjektleder Sverre Tiltnes i Grønn Byggallianse vil gi en innføring i hvordan økende miljøbevissthet virker inn på fremtidens bygg samtidig som han orienterer om hva ny norsk miljøklassifisering BREEM skal måle, og hvem som skal premieres.

Prisdiskusjon
Den norske Skanska-sjefen Petter Eiken tar tak i den rørende enigheten om at det er for dyrt å bygge i Norge, og hvordan byggherrer, myndigheter, entreprenører, leverandører og planleggere sammen kan bidra for å få byggekostnadene ned. Som leder av programstyret vil han også oppsummere erfaringene fra byggekostnadsprogrammet.

Samarbeid
Bak nysatsingen står Estate Media og Byggeindustrien. De samarbeider med andre sentrale aktører som Foreningen Næringseiendom, Norges Eiendomsakademi, Byggenæringens Landsforening, Huseiernes Landsforening og Grønn Byggallianse.

Estate Media er en erfaren arrangør med om lag 50 kurs og konferanser årlig. Byggeindustrien er mest kjent for storsatsingen Byggedagene.

– Fagblader bruker ofte merkenavnet sitt til å bygge seg opp også innen events. Men for oss er det viktig å passe på at vi har kapasitet til å gjøre en skikkelig jobb, og at vi ikke mister fokus på vår hovedoppgave. Derfor er det greit å samarbeide med andre aktører både ut fra en ressursvurdering, men også når det gjelder risiko, kommenterer markedssjef Ragnar Sandin i Bygg og Anlegg Media som står bak Byggeindustrien.

Skjæringspunkt
– Det er sagt at eiendom opererer i skjæringspunktet mellom bygg og finans. Estate har en sterk posisjon mot den finansielle delen, mens Byggeindustrien står sterkt i byggdelen. Dessuten er det en kjensgjerning at mange entreprenørforetak har utviklet seg mot eiendom samtidig som mange ledere i eiendomsbransjen kommer fra entreprenørvirksomhet. Derfor er grensen mellom bygg og eiendom flytende. Med felles satsing kan vi styrke vår posisjon i vårt primærmarked enda mer, fremholder Sandin.

Så langt er målet om 60 deltakere nådd, men det er plass til flere.

Her finner du program og påmelding