Syltern bygger på Gjemnesstranda

Tirsdag undertegnet Statens vegvesen og entreprenørfirmaet Johs J Syltern AS kontrakten for bygging av en ny delparsell på E39 mellom Knutset og Høgset på StorKrifast-prosjektet.

Det var til sammen sju entreprenører som hadde levert inn tilbud på vegbygginga da fristen gikk ut 9. juni.

- Entreprisen omfatter bygginga av 1 400 meter ny E39 mellom Knutsetneset og Jutulen, samt bygging av 430 meter ny felles driftsveg mellom ny E39 og dagens veg, forteller byggeleder Terje Fugelsnes og prosjektleder Per Bjørn Gjelsten til vegvesen.no.

Her skal det også bygges en større traktorundergang for tilkomst til arealene nord for ny E39. I tillegg skal det bygges en 30 meter lang bru over Jutulelva og tre krøtterunderganger på denne parsellen. Det blir mye skogrydding på denne entreprisen.

Johs J Syltern AS starter arbeidet i månedsskiftet august/september, og ferdigstillelsesfristen av entreprisen er satt til 1. september 2011.

Med denne entreprisen har vi tildelt alle veg- og tunnelentreprisene i det opprinnelige StorKrifast-prosjektet, med unntak av ca 1 km veg (nedføring til Knutset) og elektrodelen av tunnelene. Vegen blir med på en planlagt entreprise Knutset–Blakstad, og elektrodelen i tunnelene lyses ut i en egen entreprise.