Høyre mener fjelltunnell må utredes

Høyres energi- og miljøpolitiske talsmann, Nikolai Astrup, er positiv til forslaget om å legge deler av kraftkabelen i Hardanger i fjelltunnel.

- Regjeringen må snu alle steiner for å bevare det mest unike naturområdet i Norge, sier Astrup til bygg.no.

Han mener at alle alternativer nå må bordet. - Høyre mener det er riktig å betale noe mer for et godt miljøalternativ, selv om alternative løsninger selvsagt har sin økonomiske grense også for oss, sier han.

Han ønsker nå uavhengige vurderinger av alternativene til høyspentmaster i Hardanger.

- Statnett sier at de har bestemt seg for løsning, derfor er det viktig at Regjeringen nå så raskt som mulig henter inn råd fra aktører som har kompetanse og forslag til gode, alternative løsninger. Forslaget om å legge deler av strekningen i en fjelltunnel er spennende, sier han til bygg.no.

Astrup mener at det er regjeringens trenering av saken gjennom flere år som nå stiller Bergensområdet i den utfordrende situasjonen vi ser i dag når det gjelder forsyningssikkerhet.

- Det betyr likevel ikke at regjeringen nå må forhaster seg med å velge et alternativ med luftspenn. Alternative trasèvalg, men også sjøkabel og en løsning med fjelltunnel må vurderes og utredes nøye, sier han.