Cramo inngår nordisk avtale

Cramo AS og Nordic Crane Group AS har inngått en gjensidig rammeavtale med en varighet på 5 år, med en forventet verdi for Cramo på rundt 100 millioner kroner.

Avtalen gjelder for hele Norden og er strategisk viktig for begge parter. Avtalen innbærer også at Cramo AS kjøper Hego Maskinutleie AS i Bergen av Nordic Crane Bergen AS.

- Denne avtalen i Norge bekrefter vårt syn på økt aktivitet innen bygg og anlegg i Norden, sier CEO Vesa Koivula i Cramo Group. – I løpet av sommeren har vi inngått fem store avtaler i Finland, Sverige og Norge. Tre av disse er outsourcingsavtaler – en ny trend som viser at ikke bare de største, men også de mellomstore entreprenørene er interessert i å outsource håndtering av eget utstyr. Utleiebransjen har selvsagt fordeler fra disse nye trendene, spesielt selskaper som Cramo som har kapasitet og ressurser til å levere utstyr og tjenester som det er behov for.

- Nordic Crane Group er Skandinavias ledende mobilkranoperatør, og dette samarbeidet vil bidra til at vi kan gi våre kunder i hele Norden et enda bedre produkt- og tjenestetilbud sier Finn Løkken, administrerende direktør i Cramo AS.

- Bergen er også et viktig satsingsområde for oss, og kjøpet av Hego Maskinutleie styrker vår tilstedeværelse i Bergen og omegn ytterligere.

Nordic Crane Group AS ble dannet som et felles holdingselskap i 2008 av Kynningsrud Kran og Stangeland Kran. Omsetningen i 2009 ble på over 770 millioner kroner, og selskapet har over 400 ansatte.

- Vi har store forventninger til avtalen, sier administrerende direktør hos Nordic Crane Group AS, Trond Helge Skretting. - Cramo vil med sin kundeportefølje og sitt avdelingsnettverk gi Nordic Crane Group AS mulighet til å øke sin ekspansjon i Norden.

- Et av de viktigste momentene ved avtalen er posisjonen Nordic Crane Group AS har mot industrisektoren. Selskapet har lang erfaring og høy kompetanse mot prosjekter og kunder i dette segmentet, spesielt i Norge og Sverige. Dette gjør at Cramo utvider sitt kundespekter ytterligere, og gjør oss til en enda mer attraktiv partner, sier administrerende direktør Finn Løkken i en avsluttende kommentar.