Storstilt åpning

Tirsdag kunne Olav Thon ønske velkommen i sin seneste utbygging. Storo Storsenter står nå ferdig etter en omfattende utvidelse. (Se bildekarusell)

Viktige aktører under utbyggingen:

Totalentreprenør: Øie AS
Arkitekt: Hille Mellbye Arkitekter
Rådgivende ing. Bygg ; A.L. Høyer
Rådgivende ing VVS – el; ITECH
Geoteknikk; Multiconsult
Vei og trafikk; Sweco Grøner
Jetgrunn
Grunnarbeider vei og plasser; Furulund Maskin
Landmåler; Geoplan
Stål; Åkrene Mek verksted
Betongelement; Spenncon
Armering; Fundia Armering
Forskaling; PERI
Heiser: KONE
Rulletrapper; Thyssen Krupp
Stålpeler; Grunnsikring
Elektro; AR Elprosjekt
Ventilasjon; ORAS Klima
Rørlegger; Bærum Verk

 

Storo Storsenter er utvidet med 6.000 kvm nye butikklokaler og 20.000 kvm for servering, kontorer og servicetilbud.

Det var Olav Thon selv og Oslo-ordfører Fabian Stang som sto for åpningen foran en lang rekke ventende kunder. Like etter at snoren var klippet strømmet det på med folk som ville sikre seg noen av de mange åpningstilbudene i senteret.

– Senteret er blitt veldig bra – over all forventning, sier Olav Thon til Byggeindustrien like etter åpningen. Han er på en liten rundtur i senteret sammen med ordfører Stang. Han forteller at det har vært en utfordrende utbygging.

– Vi har gjennomført utbyggingen med et senter som omsetter for 1 milliard kroner i året i full drift. Det byr på utfordringer, men det har gått veldig bra, legger han til.

Senterdirektør Unni Merethe Aasgaard er også meget godt fornøyd med resultatet.

– Det har væt veldig hektisk her den siste perioden, men det gikk bra, sier en lettet Aasgaard etter at kundene er begynt å strømme inn døren.

– Samarbeidet mellom de ulike partene har vært meget bra, sier hun. Hun trekker frem både entreprenør Øie og arkitekt Hille Mellbye Arkitekter som gode samarbeidspartnere.

Utbyggingen har foregått i to byggetrinn. Trinn 1, som blant annet besto av et nytt parkeringsanlegg på baksiden av senteret ble først ferdigstilt. Kundene kan benytte nye rulletrapper og heiser fra 1. til 4. etasje. I tillegg ble mange butikker omprofilert/pusset opp.

Høsten 2008 startet byggetrinn 2, som innebærer at det er bygd et to etasjes underjordisk parkeringsanlegg. I etasjene over blir det 4 plan med nye butikker.

Totalt har senteret nå 120 butikker hvorav 50 er nye. Bygget er nå totalt på 56000 kvm hvorav 29000 kvm er nytt. I tillegg kommer det underjordiske parkeringsanlegget.

Storo Storsenter åpnet i 1984, og var opprinnelig Foss Jernstøperi. Firmaet var et av landets største bru- og jernkonstruksjonsverksteder. I perioden fra 1924 til 1934 bygde det over 57 prosent av landets jernbane- og veibruer, produserte større og mindre takanlegg, turbinrør, platearbeider, maskinarbeider og jernarbeider, så som rekkverk, dører og vinduer.

I 2010 kommer senteret til å omsette for ca 1,4 milliarder kroner.

- Målet er å omsette for mellom 1,5 til 2 milliarder for 2011, sier Olav Thon.