Fem omkom i ulykkeshelg på norske veier

Fem personer omkom og flere ble skadde i trafikkulykker i helgen. Særlig har motorsykler vært involvert i mange ulykker.

Juli var den dødeligste måneden på norske veier på ti år da 28 personer mistet livet, og august har ikke startet særlig bedre. I helgen mistet fem nordmenn livet i trafikken.

To personer omkom da en bobil og en personbil kolliderte utenfor Elverum i Hedmark søndag ettermiddag. Det var førerne av de to bilene, begge menn, som mistet livet. De to passasjerene i bilene ble fraktet til sykehus, den ene med alvorlige skader.

MC-ulykker
En 17 år gammel gutt omkom i en motorsykkelulykke på Ålgård på Jæren i Rogaland søndag. Ungdommen mistet kontroll over sykkelen, traff en fortauskant og havnet utfor veien. Han ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus, men døde omtrent ved ankomst til sykehuset.

En mann i 30-årene fra Brønnøysund mistet livet i en utforkjøring på motorsykkel i Velfjord på Helgeland søndag ettermiddag. Motorsyklisten kjørte i et følge med to andre da han traff autovernet og ble kastet av sykkelen.

Nok en motorsyklist omkom søndag ettermiddag da han kolliderte med en personbil i Lier i Buskerud. Føreren, en mann i 30-årene fra Drammen, kom over i feil kjørebane og traff bilen i fronten. Personene i bilen kom fra ulykken uten skader.

Rauma-krasj
I Rauma kommune i Møre og Romsdal måtte politiet rykke ut til to trafikkulykker lørdag. En 54-årig motorsyklist ble alvorlig skadd da han kjørte i på en bil bakfra ved en Statoil-stasjon i Åndalsnes. Mannen ble operert for bruddskader og er utenfor livsfare.

Like etter fikk politiet melding om at en kabriolet hadde truffet fjellveggen utenfor Innfjordtunnelen i Rauma. Det var tre personer i bilen som var registrert for to, og sjåføren hadde, i tillegg til å kjøre altfor fort, promille på ulykkestidspunktet. De tre slapp fra hendelsen med lettere skader.

Unge førere skadd
Tre unge førere av motoriserte sykler ble skadd i ulykker søndag. En mann i 20-årene måtte opereres for bruddskader ved Sykehuset i Vestfold etter å ha kjørt i autovernet utenfor Larvik. Støtten på motorsykkelen han kjørte traff veien og gjorde at føreren kom i ubalanse.

En 17-årig mopedist ble alvorlig skadd etter å ha kjørt på en bil i Fana i Bergen søndag. Han traff bilen, som skulle svinge av fra hovedveien, i bakenden. Gutten pådro seg flere åpne brudd og måtte til operasjon ved Haukeland universitetssjukehus.

Politijakt
En 47 år gammel motorsyklist endte lørdag kveld opp på sykehus etter at han prøvde å kjøre fra politiet i Åsgårdstrand i Vestfold. Utrykningspolitiet målte farten til motorsyklisten til høyere enn lovlig i en fartskontroll, men 47-åringen nektet å stanse.

Politijakten resulterte i at mannen kolliderte med en bil i motgående kjørefelt. Mannen ble fløyet til Oslo universitetssykehus Ullevål, hvor han lørdag kveld ble operert for alvorlige skader. Saken blir videre etterforsket av Spesialenheten for Politisaker, opplyser politiet.