Hjellegjerde unngår konkurs

Møbelselskapet Hjellegjerde unngår konkurs etter at flertallet av aksjonærene er blitt enige om formalitetene rundt emisjonen mot Interstil.

Etter noen utskiftninger på aksjonærsiden ble det onsdag klart at det nødvendige to-tredelsflertallet av eierne var positive til Rogaland-selskapets bud på 20 millioner kroner. Men først fredag oppnådde Hjellegjerde-styret enighet rundt alle formaliteter og krav knyttet til emisjonen.

Klokken 8 fredag morgen vedtok styret å innkalle til ekstraordinær generalforsamling i selskapet med det formål å vedta den rettede emisjonen mot Interstil AS.

– Jeg er glad for at de har kommet en avklaring. Alternativet var jo konkurs og det hadde jeg ikke vært fornøyd med, sier Hallvard Sandvik, de ansattes representant i styret, til NRK.

Å akseptere Interstils bud var det eneste alternativet det gjeldstyngede møbelselskapet hadde til å begjære seg konkurs. Rundt 400 arbeidsplasser er reddet, av disse 70 i Sykkylven.

Det endelige vedtaket om emisjon vil først bli vedtatt på den ekstraordinære generalforsamlingen rundt månedsskiftet. Styret var imidlertid avhengig av en forhåndsaksept fra aksjonærene for å kunne overbevise långiverne, DnB NOR, om at selskapet ikke ville gå til skifteretten.