Kjørte hjullaster med over 3 i promille

En hjullasterfører i 60-årene blåste til en promille på over 3 på alkometeret på en arbeidsplass i Øvre Eiker i Buskerud torsdag.

 

Politiet ble varslet om saken ved 13-tiden torsdag.

Mannen var på jobb da han i beruset tilstand, ifølge vitner, kjørte meget merkverdig. En person på stedet slo straks alarm til politiet.

– Vi så ham ikke kjøre selv, men vi har et vitne som har sett hendelsen. Mannen blåste til 3,2 i promille på alkometeret, og førerkortet hans ble beslaglagt på stedet, sier operasjonsleder Sven Røsaker i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Mannen samtykket imidlertid ikke til inndragelsen av sertifikatet. Det ble tatt blodprøve, og han ble deretter dimittert fra politiets varetekt. Blodprøven vil vise det riktige tallet på hvor høy promille mannen hadde, og målingen på 3,2 er med forbehold om resultatet fra blodprøven.

Politiet ser alvorlig på hendelsen og mener at promillen er svært høy.

– Han kjørte på en arbeidsplass der det trolig har vært andre på jobb. 3,2 er en svært høy promille, og mannen må trolig ha vært vant til å drikke store mengder alkohol. En slik promille kan være dødelig for andre, sier Røsaker.

Politiet opplyser at det vil bli opprettet promillesak mot 60-åringen. Trolig vil han miste førerkortet ganske lenge.