Kulturdepartementet somler

Det nærmer seg stort jubileum på Eidsvoll, men Statsbygg har fortsatt ikke fått godkjent sine planer for restaurering av Eidsvoll-bygningen i Kulturdepartementet, melder NRK. Høyre frykter at bygningen der den norske grunnloven ble underskrevet ikke blir ferdig restaurert til 200-årsjubileet i 2014. Statsråden som leder dette departementet er lite synlig – og handlingslammet. Her kunne regjeringen fått en vinnersak, men mulighetene skusles vekk på grunn av dårlig politisk handverk.

 

Oppgavene står i kø foran 200-årsjubileet for den norske grunnloven. Blant annet skal den mørke kjelleren i Eidsvollsbygningen, der tjenestefolket holdt til, settes i stand og åpnes for publikum. Målet er at de besøkende skal få et mest mulig korrekt bilde av hvordan Eidsvollsbygningen var da grunnloven ble vedtatt i 1814. Dette innebærer også utbedringer av fasade og interiør. Etter Statsbyggs plan skulle detaljprosjekteringen ha startet 2. august, men fortsatt venter de på klarsignal til å gå i gang.

Tiden begynner nå å bli knapp for å rekke å bli ferdig med restaureringsarbeidet til jubileet.

I vår advarte Statsbygg Kulturdepartementet om at det er ingen tid å miste hvis arbeiderne skal bli ferdige som parken utenfor, skriver nrk.no.

Regjeringen og Arbeiderpartiet synes å ha et alvorlig problem i forhold til sine velgere. Stadig flere velger nå Arbeiderpartiet og regjeringen ryggen. Partiet har etter vårt syn seg selv å takke. På mange måter blir regjeringen mer og mer et forretningsministerium som overlater til byråkratene og ekspertene å styre. Statsministeren og flere av hans statsråder er langt mer opptatt av utenrikspolitikk enn innenrikspolitikk – og slikt straffer seg. I tillegg synes det ikke å mangle på bruk av norske skattepenger til alle verdens gode formål i andre land. Dette liker ikke alle velgerne, men det synes å bekymre de ansvarlige statsrådene svært lite.