Gausdal snuser på Oslo-området

Utbyggingsområdet Roa på Hadeland er et av lokaliseringsalternativene for byggevarekjeden Gausdal Landhandleri som snuser på en etablering i nærheten av Oslo.

Daglig leder Audun Løhre i Gausdal Landhandleri bekrefter at den frittstående byggevarekjeden, som har beveget seg sørover fra Rudshøgda til Gjøvik, gjerne vil etablere seg i Oslo-regionen.

– Det er riktig at vi har sett på Roa, men vi har også vært andre steder. Men uansett har vi så mye på gang nå at det ikke vil bli aktuelt med noen etablering i 2010, sier han til avisen Hadeland.

– Vi er uansett interessert i steder der det skjer utvikling, fremholder han til avisen og opplyser at i tillegg til Hadeland kan også Kongsvinger, Gardermo-regionen og Ringerike være aktuelle steder for etablering.

På Hadeland er det stor byggeaktivitet for tiden, og Bellmannjordet på Roa hvor det for tiden skjer en senterutvikling, kan være et aktuelt lokaliseringssted på Hadeland for Gausdal Landhandleri.

I regi av Roa senterutvikling med Oslo-baserte Wolff Eiendom i ryggen bygges det for tiden lokaler hvor Bunnpris og Europris rykker inn. Byggetrinn to er planlagt, men fortatt mangler leietakere. Senterselskapet ønsker byggevareaktører velkommen og kan i tillegg tenke seg en elektroforretning.

Roa i Lunner kommune i Oppland på grensen til Akershus fremstår som et stadig sterkere trafikknutepunkt. Området ligger sentralt til i forhold til Gardermoen og en satsing på økt trafikk i en øst-vest-akse. Det vil også bli mer boligbygging med økt tilflytting til kommunen.