Skogbrannene i Russland under kontroll

Med 86.000 evakuerte og hundrevis av nedbrente hus har russiske myndigheter fått kontroll over skogbrannene som har herjet landet i flere dager.

– Til tross for vanskelige værforhold er situasjonen under kontroll takket være de forebyggende tiltak som har blitt satt inn, sier en talsmann og innsats for det russiske krisedepartementet til nyhetsbyrået Itar-Tass.

Minst 28 mennesker har omkommet i skogbrannene, ifølge CNN. To av de døde er brannmannskaper.

Fortsatt er situasjonen vanskelig i enkelte områder. Området rundt byen Voronezj i den sentrale delen av landet er ett av dem.

Søndag var byen omringet av flammene, og et hundretall innbyggere, de fleste eldre kvinner, samlet seg til bønn i en liten kirke i en forstad hvor mange hus allerede hadde brent ned til grunnen.

– Vi er kommet hit for å få regnet til å falle, for å hindre flere branner. 140 hus er brent ned her. Det er forferdelig, sa Natalja Tresjtsjalina.

De russiske skogbrannene dekker et område på over 1.140 kvadratkilometer, og myndighetene mener 1.200 hus har brent ned. Skogbrannene har dermed gjort nesten 5000 mennesker husløse.

Brannene i det tynt befolkede Øst-Russland skal ha vokst tre ganger i størrelse over en periode på 24 timer. Og også i vestlige og sentrale deler av Russland sprer flammene seg over store områder.

Drevet fram av sterke vinder har brannene rast gjennom skoger og åkrer som er knusktørre på grunn av varmen som har rammet Russland den siste tiden.