En ferie er over

De aller fleste i Byggeindustrien og i byggenæringen ellers vil være tilbake på jobb fra denne og neste uke. Mange har sikkert hatt en flott ferie, men for dem som har tilbrakt ferien i Norge, har nok værforholdene vært til dels skiftende. Noen synes kanskje at det har vært for mye regn. Varmen har vel heller ikke tatt livet av folk. Men slik er det ofte i fellesferien – men i stedet for å klage må man gjøre som best man kan. Salget av varmelamper har vært rekordartet.

 

I Byggeindustrien ser vi frem til en flott høst. Vi har hatt mange positive nyheter både før ferien og i ferien, og vi vet at det vil bli offentliggjort en rekke nye kontrakter i tiden som kommer. Alt tyder på at den gryende optimismen vi så før ferien, vil forsterke seg utover høsten.

Men utfordringene er store – ikke minst i forhold til myndighetene. Det er dessverre en del byråkrater som gjør hva som helst for å gjøre forholdene vanskelige for dem som skal drive næringsvirksomhet – og for dem som skal bygge. Det er selvsagt ikke vondt ment, men det synes som om en del byråkrater (og politikere) ikke aner konsekvensene av de vedtak som fattes.

Vi i Byggeindustrien får en rekke henvendelser om slike saker – og vi har sett at vår omtale har ført til at feil er rettet opp. Men det er en evig kamp.

Er det noen som har gode tips – så nøl ikke med å send oss en melding.