Prisoppgang i juli

Prisstatistikk fra GARANTI Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 0,5 prosent i juli.

Prisene på omsatte borettslagsleiligheter er 0,5 prosent høyere i juli 2010 sammenlignet med juni 2010. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte borettslagsleiligheter var i juli 2010 på 21 837 kroner, mens det tilsvarende tallet i juni 2010 var 21 720 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 7,8 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på omsatte borettslagsleiligheter 20 249 kroner. Siden nyttår har prisene steget med 5,2 prosent.

- Juli er normalt en svak måned, og det er derfor svært positivt at prisene har steget siden forrige måned. Markedet er i god utvikling og det lover godt for en jevn prisutvikling utover høsten. Det er bra aktivitet i markedet, og omsetningen av borettslagsleiligheter har vært god, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I juli er det i snitt 4,6 bud per omsatt borettslagsbolig, en oppgang på 0,3 bud. Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er det en oppgang på 1,6 bud. Antall budgivere per bolig har også steget siden i fjor, fra 1,1 til 1,7.

- Oppgangen viser at det er større interesse og høyere temperatur i markedet nå, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.