Stort underskudd for PGS

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services leverte et resultat før skatt på minus 168 millioner kroner for 2. kvartal i år. I tillegg var driftsresultatet langt lavere enn ventet.

Sammenlignet med 2. kvartal i 2009 er resultatene PGS torsdag la fram for 2. kvartal i 2010 meget svake. Driftsresultatet på 439 millioner kroner er under halvparten av fjorårets 947 millioner, og i tillegg var resultat før skatt -168 millioner kroner, mot fjorårets 247 millioner i pluss.

Konsernsjef Jon Erik Reinhardsen i PGS forklarer det svake resultatet med betydelige investeringer innen flåteoppgradering, en oppgradering han mener vil styrke selskapets konkurranseposisjon.

– Vi oppgraderer Ramform Explorer til å bli et av de mest kostnadseffektive skipene i verden. Sammen med leveringen av vårt nye skip PGS Apollo, vil dette legge grunnlaget for økt effektivitet og redusert syklisk eksponering, sier Reinhardsen i en pressemelding.

Reinhardsen er på tross av de svake resultatene også optimistisk med tanke på å holde tidligere estimater.

– Vi er i rute til å nå målet vårt om et driftsresultat på 2,8 milliarder kroner, mener han.

Også på inntektssiden har 2. kvartal i år vært svakere for PGS enn samme periode i fjor. 1,32 milliarder er nesten en halv milliard bak fjorårets 1,8 milliarder.