Bolignedgang i Troms

Ferske kvartalstall fra Statistisk Sentralbyrå viser en nedgang på ferdigstilte boliger i Troms på hele 75 prosent. Bransjen mener at markedet er mettet.

Det ble bare ferdigstilt 115 boliger i Troms i løpet av første kvartal i år, viser tallmateriale fra Statistisk Sentralbyrå, mot hele 466 boliger på samme tid i fjor. En nedgang på hele 75 prosent, melder avisa Nordlys.

Verken Bjørn Bygg eller Tromsø Boligbyggelag har planer om å sette i gang noen nye boligprosjekter i år.

- Vi har ikke ferdigstilt nye boliger i år og kommer heller ikke til å sette i gang nye boligprosjekter i 2010, sier administrerende direktør Arild Østgaard i Bjørn Bygg til avisa.

Kvartalstallene kommer ikke overraskende på administrerende direktør Svein Dalsbø i Tromsø Boligbyggelag.

- Det har siden tidlig på 2000-tallet frem mot 2006-07 blitt bygget altfor mange boliger i Tromsø, spesielt små leiligheter, noe som har ført til en metning markeder sier Dalsbø, som blant annet sikter til leilighetsparken på Tomsjordnes som har slitt med å få omsatt sine leiligheter.

- Vi regner med å en opptrapping av boligbyggingen i Tromsø i 2012-2013, sier Østgaard som hevder at Bjørn Bygg for tiden klarer seg på kontrakter inngått med Forsvarsbygg, Troms fylkeskommune og Tromsø kommune.