På desperat steinjakt

Avinor er på desperat jakt etter stein. For å gjøre ferdig Værnes lufthavn trenger Avinor minst 200 000 tonn stein, skriver Adresseavisen.

Ifølge lufthavnsjef Lasse Bardal blir det ikke levert nok stein fra jernbanetunnelen i Gevingåsen. Tunnelen gir mindre stein enn Avinor forventet. Samtidig trenger de mer stein på grunn av en rekke utvidelser.

Steinen må skaffes slik at arbeidene kan fullføres innen høsten 2012. Da løper nemlig Avinors dispensasjon for driften på Værnes ut. Årsaken er nye sikkerhetskrav til større sikkerhetsområder i enden av og rundt selve flyplassen som er innført i EU-systemet.

Samarbeidet med Jernbaneverket om steinmassene fra Gevingåsen har så langt gitt 25 000 store lassebillass med stein til Værnes.

– Avalen med Jernbaneverket skal gi oss inntil 900 000 tonn stein. Den går helt etter planen og vi får i underkant av dette 850 – 900 000 tonn. Men det tar lengre tid enn forventet og vi trenger enda mer, sier prosjektkoordinator Øystein Halvorsen i Avinor til Adresseavisen, men legger til at de har tilbud om stein fra et sted sør for Trondheim.

Han frykter imidlertid at transportkostnadene kan bli for dyre og lite miljøvennlige, selv om flere leverandører sier de skal være billigere enn Jernbaneverket.