Verdensrekord i Oslofjorden

Statnett har tildelt Nexans Norway en kontrakt på Oslofjord II-kablene som skal erstatte det gamle kabelanlegget i Oslofjorden. Anlegget vil bestå av 3 420 kV PEX-isolerte kraftkabler og 6 420 kV papirisolerte kabler. PEX-delen av anlegget vil bli den største i sitt slag i verden. Kontrakten har en verdi på ca 840 MNOK.

De nye Oslofjord-kablene skal erstatte det eksisterende anlegget som ble installert for 30 år siden. De nye kablene, som vil ha en overføringskapasitet på 3,000 MVA, vil bidra til å sikre stabil kraftoverføring i en forbindelse som både spiller en viktig rolle i det norske strømnettet og som vil lette kraftoverføringen mellom Norge og Sverige.

Hver enkelt kabel i Oslofjord II forbindelsen er 13 km lang og anlegget består av totalt 3 x 420 kV PEX sjøkabler og 6 x 420 kV papirisolerte sjøkabler. PEX-delen av anlegget vil bli den største i sitt slag i verden.

Nexans Norway skal totalt levere 117 km 420 kV sjøkabler fordelt på 9 lengder inkludert endetermineringer. Kablene skal produseres ved Nexans' fabrikker i Norge og Japan og skal installeres på vanndyp mellom 200 og 250 meter av Nexans' installasjonsfartøy C/S Nexans Skagerrak i kombinasjon med andre fartøy. Første del av installasjonen skal gjøres i 2011, mens endelig overlevering skal finne sted i august 2012.

- Oslofjord II er et svært viktig prosjekt for oss i det norske markedet. Vi har samarbeidet med Statnett ved flere anledninger tidligere og er både stolte og fornøyde med å ha fått fornyet tillit, sier divisjonsdirektør, Krister Granlie i Nexans Norway.

De eksisterende Oslofjordkablene, ble produsert og installert av Nexans i ulike prosjekter mellom 1959 og 1980.