Ny idrettshall raste sammen i Sandnes

Det kunne gått riktig galt da deler av taket på Sandneshallen kollapset onsdag ettermiddag, men til alt hell ble ingen skadd. Årsaken til at deler av bygget falt sammen er ikke kjent. Tre timer etter det første uhellet, skjedde det også en ny mindre kollaps.

– Dette kunne rammet svært mange, men heldigvis ble ingen skadd, sier operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Like etter klokken 14 onsdag fikk politiet melding om at deler av den 7.000 kvadratmeter store Sandneshallen hadde kollapset. En ustabil drager førte til en ny kollaps senere på ettermiddagen.

- Det var en drager som viste seg å stå ustabilt etter uhellet tidligere i dag, som ga etter. Ingen var til stede i området når det skjedde. Det var like greit at det skjedde, for nå skal vi ha en stabil situasjon. Resten av takkonstruksjonen er boltet fast, sier regiondirektør Rune Hognestad i Skanska Norge AS til Aftenbladet.no.

Hallen er under oppføring, og flere bygningsarbeidere var i området.

– Bærebjelker løsnet
Fem ståldragere på taket i den nye hallen skal ha løsnet, og dette skal være årsaken til at hallen raste sammen.

– Vi ennå ikke hvorfor det skjedde, og jeg vil ikke spekulere på det før vi har gjort en ordentlig gransking, sier Hognestad til NTB.

Skanska skal selv undersøke hva som gikk galt, i tillegg til at politiet etterforsker saken.

Kollapsen skal ha skapt et forferdelig bråk.

– Jeg trodde med en gang det var jordskjelv eller flystyrt. Det var et helt forferdelig bråk, sier et vitne til Stavanger Aftenblad.

Gransking
Etter kollapsen ble området sperret av.

– Det blir en gjennomgang med taktikere fra Rogaland politidistrikt og Arbeidstilsynet torsdag morgen, sier Andersen i politiet.

Skanska vet ikke hvor mye arbeidet blir satt tilbake av ulykken og heller ikke hva det vil koste dem.

– Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta å lage nye dragere, fjerne de gamle og sjekke om det er skader på andre deler av konstruksjonen, sier Hognestad.

– Det viktigste er at ingen ble skadd, sier han og legger til at ulykken skjedde i ferietiden når det er lite folk til stede.

Ifølge Hognestad er arbeidet ikke kommet lenger enn at de har begynt å legge på lett-tak, og sier det dreier seg om et råbygg.

– Det viktige nå er at vi får sikret konstruksjonen og at videre arbeid blir gjort på en trygg måte, sier han.