Sju av ti arbeidstakere tilgjengelige i ferien

Hver tredje norske arbeidstaker blir kontaktet ukentlig i løpet av ferien, mens sju av ti stort sett er tilgjengelige for sjefen når de har fri.

 

Det viser en undersøkelse Respons har gjort på oppdrag fra Akademikerne. Arbeidstakerorganisasjonen mener undersøkelsen viser at mange legger vekt på å være fleksible og ønsker å stille opp for arbeidsgiveren.

– Dette er selvsagt veldig bra, men det stiller samtidig krav om at arbeidsgivere er seg sitt lederansvar bevisst, sier leder Knut Aarbakke i Akademikerne i en pressemelding.

To tredeler av de spurte i undersøkelsen svarer at de er tilgjengelige for arbeidsgiveren gjennom mobiltelefon og e-post i løpet av ferien. Hver tredje arbeidstaker oppgir at de blir kontaktet av arbeidsplassen minst én gang i uken. Akademikerne mener det er viktig å beskytte fritiden, ikke minst av helsehensyn.

– Mange arbeidstakere strekker seg langt for sin arbeidsgiver, og det er flott. Noen strekker seg muligens for langt, og det må ledere være seg bevisst før de tar en telefon til en ansatt som er på ferie, sier Aarbakke.

Undersøkelsen viser at yngre arbeidere er mer tilgjengelige enn eldre. Samtidig er ansatte i privat sektor mer tilgjengelige enn ansatte i offentlig sektor.