Bevilger 25 millioner til naturprosjekter

Sykkelstier i Saltdal og fugleturisme i Finnmark er to av prosjektene som står på mottakerlisten når Miljøverndepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet deler ut millionstøtte.

 

Støtten er et ledd i det såkalte Verdiskapningsprogrammet, hvor målet er at distriktene skal få større inntekter fra turisme.

– Vi vil legge bedre til rette for turister og besøkende i og rundt store verneområder, slik at inntektene fra reiselivet kan øke, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV).

Verdiskapningsprogrammet tar sikte på å hjelpe gründere og småbedrifter over hele landet med infrastruktur og tilrettelegging knyttet til ulike naturprosjekter, og målet er at verdien av naturområder skal økes, ved å etablere eller ruste opp for eksempel startsteder for turer, stier, løyper, rasteplasser og utkikkspunkt.

Så langt står 15 ulike prosjekter på mottakerlisten til Verdiskapningsprogrammet, og seks av disse er nye av året. De nye prosjektene dreier seg om alt fra bevaring av villrein i fjellområdene i Sør-Norge, til opprustning av turstier i området rundt isbreen Folgefonna.

– Utviklingsmulighetene i distriktene er store, og regjeringen vet at vekstkraften kommer nedenfra. Derfor vil vi spille på lag med lokalbefolkningen slik at verneverdier kan bidra til en positiv samfunnsutvikling, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp).