Sønnico satser på energimerking

Sønnico satser på energimerking og leveranser av energitjenester for både offentlig og privat eiendom.

Innføringen av obligatorisk energimerking av offentlige og private næringsbygg skjer med hjemmel i energiloven og EØS-avtalen. Energimerkeordningen blir som kjent obligatorisk for nybygg samt for alle som skal selge eller leie ut boliger eller yrkesbygg fra første juli i år, selv om forskriften om energimerking trådte i kraft allerede første januar. Yrkesbygg på over 1000 kvadratmeter skal alltid ha en gyldig energiattest å vise til, og fristen for å få utført denne merkingen første gang er første januar 2012.

- Sønnico vil nå tilby energimerking og leveranse av energitjenester til nasjonale og regionale eiendomsaktører. Satsningen har medført at Sønnico har bygd opp kompetanse for å tilfredsstille kompetansekravene for å utføre energimerking i Norge. Sønnicob har rådgivere med erfaring og kompetanse innen områdene energimerkesystemet, beregningsmetodene i NS3031, energirådgivning og energiledelse, prosjektering og gjennomføring av ENØK tiltak, spesielt innen næringsbygg, dynamisk energisimulering, oppvarmingssystemer og dokumentasjon i henhold til forskriftskrav, heter det i en melding fra selskapet.

Sønnico Installasjon AS er et tele-, kraft- og elektrokonsern lokalisert på 30 steder i Norge. Virksomheten med ca 1.200 ansatte har en forventet omsetning i 2010 på NOK 1,2 mrd. Konsernet inngår som et heleid datterselskap i Umoe AS.