Skattefarsen fortsetter

Om ikke arbeidet på byggeplasser stanser på grunn av Skattedirektoratets nye regler, vil en rekke arbeidstakere bli utestengt. I tillegg vil mange av de svenske arbeiderne som vi er så avhengig av, oppleve mye byråkratisk sommel og rot. Selv om man følger Skattedirektoratets nye regleverk som kom plutselig nå i sommer (som lyn fra klar himmel), er man like langt. Enten er de aktuelle skattekontorene stengt – eller så kjenner ikke de ansatte som skal forvalte dette ute i distriktene, reglene. De har simpelthen ikke fått noe informasjon.

 

Dette er og blir en skandale. Vi har bedt om at Skattedirektoratet tar tak i saken øyeblikkelig, men der rir man ikke samme dagen som man saler. Skattedirektøren personlig er blitt orientert og han kjenner problemene mange i bygg og anlegg nå føler på kroppen. Men i Skattedirektoratet er det ferie. Basta. Og om ferien kan man ikke ta beslutninger. Ferie er det også i mange av de organisasjonene som skulle og burde ha fulgt opp denne saken.

De bedriftene som nå rammes har nå bare media å forholde oss til, men selv det synes ikke å hjelpe i dette tilfelle.

Finansminister – hvor er du? Kan du snakke Skattedirektøren til vettet slik at vi kan få ordninger som de seriøse bedriftene kan leve med. Kjeltringene klarer dere i alle fall ikke å stoppe med dette opplegget. De finner smutthull uansett.

Skattedirektøren må ha usedvanlig dårligere rådgivere. De kan umulig kjenne hvor skoen trykker for næringslivet. Skjønt en del av disse folkene er vel hevet over slike trivialiteter.