Pilotprosjekt for miljø i Brynsengfaret

Leietakerne i Brynsengfaret 6 og Entra Eiendom skal sammen gjøre en lønnsom innsats for miljøet. Det er satt i gang et pilotprosjekt for å spare energi og redusere avfallsmengde. Både miljøbelastning og energi- og avfallskostnader reduseres.

Entras leietakere i Brynsengfaret 6 er Vegdirektoratet, Roche, Mattilsynet og Tele2.

- Leietakere som er miljøbevisste er avgjørende for å oppnå konkrete resultater. Det har Entra i Brynsengfaret 6. Sammen skal vi finne de mest effektive metodene for å begrense mengden usortert avfall, samt å senke energiforbruket, sier Jan-Tore Myhrer, driftsansvarlig i Entra.

Miljøbelastningen skal reduseres ved at større del av avfallet sorteres og energiforbruket senkes.

Søppelbøtter forsvinner
Entra har en forpliktende miljøstrategi med konkrete mål for blant annet økt grad av avfallssortering.

For å redusere mengden usortert avfall hjelper Entra til med å etablere en infrastruktur som gjør det enkelt for leietakerne å øke sorteringsgraden, Entra overvåker og måler deretter de ulike avfallskategoriene.

Det blir lagt til rette for sortering i kopirom, ved minikjøkken og i avfallsrom. Ved å fjerne den klassiske søppelbøtta på alle kontorplasser regner vi med å redusere mengden restavfall med 10 -15 prosent. Restavfall kastes i søppelbøtte i kopirom, eller ved minikjøkken. Eske for papir utplasseres ved arbeidsplassene (papir utgjør godt over halvparten av avfallet som genereres på en kontoreiendom.

Behov styrer energibruk
Tiltakene for å spare energi vil i liten grad berøre den enkelte. I første rekke dreier det seg om behovsstyring av energikrevende installasjoner som klimaanlegg og belysning. Det blir lagt vekt på at effektiviseringen ikke skal gå ut over temperatur eller føre til dårligere luftkvalitet. Entras driftspersonell sørger for riktig styring av de tekniske anleggene, mens hver enkelt må hjelpe til med å benytte solavskjermingen aktivt.

- For å nå målene på energisparing er vi avhengig av god kommunikasjon om arbeidstider, belastning i bygningens forskjellige arealer, riktig renhold, minimering av åpen lagring og ryddighet, sier Andrè Kelle, driftsansvarlig i Entra.

Vil bedre kundenes omdømme
Entras visjon er å bidra til våre kunders omdømme og effektivitet. Dette innebærer å levere moderne, fleksible lokaler og miljøeffektive bygninger. En naturlig konsekvens av dette er at effektive bygg skal bidra til å gjøre leietakerne miljøledende.