Kristine Hirsti

Mann (55) omkom i steinras i Agder

En 55 år gammel mann fra Kristiansand omkom etter at bilen han satt i ble truffet av et steinras på E39 i Søgne kommune i Vest-Agder.

En stein fra raset gikk gjennom takluka på bilen og traff føreren av bilen. En kvinnelig passasjer slapp unna uten fysiske skader.

– Hun er svært preget av ulykken og har blitt kjørt til sykehuset i Kristiansand for bistand og hjelp, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til NTB.

Cruisekontroll
Politiet har en teori om at den omkomne føreren kjørte med cruisekontroll da ulykken skjedde. I så fall kan bilen ha fortsatt i samme fart, fordi den først stanser hvis føreren trår på bremsepedalen. Etter ulykken skal bilen ha fortsatt noen hundre meter, før den kvinnelige passasjeren skal ha tatt over rattet og styrt bilen inn i autovernet.

Flere biler befant seg i rasområdet da ulykken skjedde ved 17-tiden søndag. Steinsland sier at selve raset ikke var veldig stort, men at store steiner skal ha løsnet fra høyt oppe i fjellet og dermed truffet bakken i stor kraft.

Vurderer fare
All trafikk i rasområdet ble stengt, og reisende måtte kjøre om riksvei 461 over Kleveland og videre riksvei 455 til Mandal. Milelange køer bygde seg opp helt til Kristiansand i øst og Mandal i vest. Ved 22-tiden kom beskjeden om at strekningen er trygg, og veien ble åpnet igjen.

– Nå har det vært en geolog som har sjekket stedet i både stige og stillas, og han har gitt råd om at veien nå er trygg, sier avdelingsdirektør Johan Mjaaland ved Statens vegvesen i Vest-Agder til fvn.no.

Steinraset gikk på E39 ved Trybakken i Søgne. Søgne kommune ligger ved kysten mellom Kristiansand og Mandal.

Politiet fikk melding om raset klokken 17.10 søndag ettermiddag.