Hydro-emisjon overtegnet

Da tegningsperioden i den pågående emisjonen i Norsk Hydro gikk ut fredag, hadde aksjeeierne tegnet seg for 513 millioner nye aksjer, 35 prosent mer enn det som ble lagt ut.

Den endelige tildelingen av aksjer vil trolig vedtas av styret 13. juli. Da forventes det også at det endelige tegningsresultatet blir offentliggjort. Deretter bekreftes tegningsbeløpet per brev til de enkelte aksjonærene.

Norsk Hydro la ut litt i overkant av 381 millioner aksjer i fortrinnsemisjonen. Tegningskursen i emisjonen var 26,30 kroner per aksje. Målet er å hente inn rundt 10 milliarder friske kroner til selskapet. Pengene skal brukes i finansieringen av oppkjøpet av aluminiumsvirksomheten til det brasilianske gruveselskapet Vale.

Kursen på Hydro-aksjen var 32,56 kroner da Oslo Børs stengte fredag.

Avtalen med Vale, som ble kjent i mai i år, er verdt nærmere 30 milliarder kroner. Oppgjøret skjer i både kontanter og aksjer. Det brasilianske selskapet vil blant annet motta Hydro-aksjer tilsvarende 22 prosent av utestående aksjer. Statens eierandel i Hydro vil samtidig bli redusert fra 43,8 til 34.5 prosent.