Rambøll vinner stort lufthavnsprosjekt

Rambøll står i spissen av moderniseringsarbeidet ved Pulkovo Airport utenfor St. Petersburg.

Prosjektet er vurdert til over 1 milliard euro og innebærer blant annet nytt terminalbygg, hotell, forretnings- og kontorfasiliteter i tillegg til omfattende infrastrukturarbeider. Dette er et av Europas mest ambisiøse lufthavnsprosjekter.

17 millioner reisende i året
Pulkovo Airport ligger 20 kilometer sør for St. Petersburg og er i dag Russlands fjerde største flyplass med to rullebaner, en innenriks- og en utenriksterminal. Når Pulkovo står ferdig i 2013 vil flyplassen ha kapasitet for 17 millioner reisende per år.

Et nytt terminalbygg skal konstrueres sammen med flere helt nye anlegg som hotell, forretningslokaler og kontorer. Også infrastrukturen ved lufthavnen vil bli vesentlig oppgradert. I utgangspunktet er Rambøll asvarlig for projektets første fase. Dette inkluderer utvikling av landingsområdet, en ny passajerterminal og nye hotell- og konferanseanlegg.

Stort OPS-prosjekt
Kontrakten er inngått med myndighetene i St. Petersburg og gjelder konsesjon, modernisering og drift av Pulkovo. Northern Capital Gateway vant konsesjonen, som regnes som et av de største OPS-prosjektene i Russland gjennom tidene.

Lang og bred erfaring med lufthavnsprosjekter
Rambøll har erfaring fra konstruksjon og renovering av terminaler på flyplasser som Heathrow, Luton og Gatwick i tillegg til flere nordiske lufthavnoppdrag.

Engasjerer medarbeidere i flere land
Prosjektet vil engasjere cirka 200 medarbeidere fra flere av Rambølls mange forretningsområder og vil utføres i samarbeid mellom selskapets kontorer i Sverige, Danmark, Russland og Storbritannia.