19 millioner flypassasjerer første halvår

Til sammen 3 870 542 passasjerer reiste til eller fra en av Avinors lufthavner i løpet av juni. Dette er en økning på 3,9 prosent i forhold til juni i fjor.

Utlandstrafikken økte mest, med 10,1 prosent sammenlignet med juni i fjor. Totalt har nærmere 19 millioner passasjerer reist til og fra Avinors lufthavner første halvår 2010, heter det i en melding fra Avinor.

Veksten i antall passasjerer i innlandstrafikken i juni var på 0,2 prosent i forhold til samme måned i fjor. Samtidig var det innlandstrafikken som ble hardest rammet av vekterstreiken i juni. Totalt har det første halvår i 2010 vært en nedgang i innlandstrafikken på 2 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, men utlandstrafikken har gått opp med 4, 7 prosent. Totalt har antall passasjerer til og fra Avinors lufthavner gått opp med 0,2 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, tross store trafikkforstyrrelser tidligere i år på grunn av vulkanutbruddet på Island.

Oslo Lufthavn Gardermoen, har en samlet passasjervekst på 5,9 prosent i juni, hvor utlandsveksten er størst med 9,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Ved de andre store lufthavnene er det registrert en samlet vekst på i underkant av 2 prosent.

Vekterstreiken i juni ga seg store utslag i trafikktallene ved flere av de mellomstore lufthavnene som ble rammet av konflikten, men Ålesund lufthavn, Vigra, kunne notere seg for en vekst på 13,7 prosent.

Antall flybevegelser har i juni økt med 2,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Størst var veksten på utland, med 7,2 prosent.