Norge til Sør-Korea i 2012

Nærings- og handelsminister Trond Giske overrakte i dag brevet som offisielt bekrefter at Norge skal delta på verdensutstillingen EXPO 2012 i Yesou, Sør Korea, til Koreas ambassadør Choi.

 

Norge, norsk kompetanse og norske bedrifter skal profileres i Sør-Korea og for resten av verden ved deltakelse på EXPO 2012. Tema for utstillingen er ”The Living Ocean and Coast, Diversity of Resources and Sustainable Activities”.

- Verdensutstillingen i Yesou setter søkelyset på bærekraftig ressursforvaltning av kyst og hav. Tematisk er utstillingen svært relevant for norske satsingsområder. Vi er en kystnasjon og en sjøfartsnasjon, og har mye å vise frem på disse områdene. Norske bedrifter har allerede leveranser av utstyr og tjenester til verft i Sør-Korea, som jo er et av verdens fremste skipsbyggingsland. Samtidig har vi også masse å lære av andre nasjoner, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Hoegh Autoliners, Wilh. Wilhelmsen, Det Norske Veritas og Kongsberggruppen har allerede besluttet å delta aktivt i prosjektet.

- De har garantert for halve budsjettet til Norges deltakelse. Dette er bedrifter som er i verdensklasse på sine felt, og jeg er svært glad for at de har vært så aktive når det gjelder norsk deltakelse på EXPO 2012. Det gjør norske bedrifter synlige i et svært spennende marked. Sør-Korea er verdens 13. største økonomi og et viktig samarbeidsland for norsk næringsliv. Landet er dessuten Norges nest viktigste handelspartner i Asia etter Kina. Jeg håper flere bedrifter også ønsker å delta i prosjektet, sier Giske.

Fakta

Verdensutstillingen i Yesou, Sør-Korea, arrangeres i tidsrommet 12. mai – 12. august 2012. Tema for utstillingen er ”The Living Ocean and Coast, Diversity of Resources and Sustainable Activities”. Undertemaene er:

- ”Coastal Development and Preservation” – bruk/vern av kystarealer og marine ressurser.

- ”New Resources Technology” – bl.a. energiproduksjon, olje- og gassutvinning, og akvakultur.

- ”Creative Maritime Resources” – kystkultur og forholdet mellom mennesket og havet.