En person savnet etter brann i Alta

En person er savnet etter at en enebolig brant ned til grunnen i Rafsbotn i Alta kommune i Finnmark. Det er usikkert om den savnede befant seg inne i huset da det begynte å brenne.

 

– Det er en mann som vi ennå ikke har kommet i kontakt med. Før vi har fått gått gjennom bygget, kan vi verken avkrefte eller bekrefte om det befinner seg personer der inne. Huset er helt nedbrent, og det er kun grunnmuren som står igjen, sier operasjonsleder Leif-Magne Thomassen i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Politiet leter torsdag ettermiddag etter den savnede mannen andre steder, i håp om at han ikke befant seg inne i huset da det begynte å brenne.

– Vi driver med etterretning opp mot andre beboere, sier Thomassen.

Ved 17-tiden var brannmannskapene i gang med etterslukking av det nedbrente huset. Politiet tror ikke det vil være mulig å ta seg inn i brannruinene før tidligst fredag ettermiddag, avhengig av hvordan det går med slukningsarbeidet.

Ifølge Altaposten, som er på branntomten, var huset fullstendig overtent. Redningspersonell opplyste ved 14.45-tiden til avisen at det da var umulig å ta seg inn for å lete etter eventuelle omkomne.

Politiet ble varslet ved 14-tiden torsdag.