Direktorat til Brattøra

Direktoratet for naturforvaltning vil flytte til Brattørkaia i Trondheim. Brattørkaia AS, hvor Entra Eiendom er majoritetseier, er i forhandlinger om å leie ut til Direktoratet for naturforvaltning (DN).

- Vi er svært glade for at DN vil til Brattørkaia. Brattøra er et av landets mest spennende byutviklingsprosjekter. Her vil byen møte vannet. Brattørkaias visjon er å være et utstillingsvindu for det moderne Trondheim. Med miljøledende bygg ønsker vi å bidra til god effektivitet og omdømmebygging for våre kunder, sier Espen Susegg, daglig leder i Brattørkaia AS.

- DN har vokst ut av de lokalene vi har i dag og må nå ta et valg for framtida. Vi ønsker oss fleksibel bruk av våre lokaler, både i dag og i framtida. Brattøra er Trondheims viktigste kollektivknutepunkt, med umiddelbar nærhet til sentrum. Vi kommer tett på andre kunnskaps-, utviklings-, og innovasjonsmiljøer. Dette vil gjøre det enda lettere for samarbeidspartnere å nå oss, og vi vil få gode muligheter å arrangere møter og konferanser, sier Janne Sollie, direktør i DN.

Spesielt viktig for prosjektet er ambisjonen om å skape et forbildeprosjekt i tråd med DNs og Entras miljøambisjoner

DN vil flytte ved årsskiftet 2012/2013 og har behov for rundt 6500 kvadratmeter. I dag holder de til i Entras bygg på Tungasletta 2 i Trondheim.

- For Entra er det godt nytt at DN vil til Brattørkaia. Flytting vil gi være et viktig bidrag til videreutviklingen av Brattøra og samtidig gi nye muligheter på Tungasletta hvor vi har et attraktivt bygg, sier Karl Fredrik Torp, regiondirektør i Entra Eiendom, region Midt- og Nord-Norge.

Brattørkaia og DN er nå i forhandlinger om leiekontrakt i planlagt nybygg Brattørkaia 15. En del detaljer og styregodkjenning gjenstår før endelig avtale kan inngås.