Barnas Byggeskole fyller fem år

For femte gang skal 100 barn gå på byggeskole. I løpet av en uke i august skal barna bygge en rekke små og store byggverk i Oslo og Bergen.

Til sammen har nesten 600 barn lært å snekre i løpet av de fem årene som har gått siden den første byggeskolen i 2006. Av de 100 barna i år, kommer halvparten fra to skoler, mens resten er NCC-ansattes barn. Barna er fra åtte til tolv år.

I Oslo skal barna bygge benker og en bro som settes opp i Østensjø-området. Benkene er designet av en elev ved Østensjø skole og det er der byggeskolen skal holde til. I Bergen samarbeider NCC med Christi Krybbe skole, og barna skal bygge en brygge i tilknytning Skomakerdiket.

– Vi ønsker å gi barna på byggeskolen en positiv, lærende og morsom opplevelse av byggfaget ved å la de bruke hode og hender i forskjellige byggeoppgaver. Tidligere år har barna blant annet bygget fuglekikketårn, gapahuk, lekestativ og kanostativ, og vi håper det virker positivt når barna senere skal velge utdanningsretning, sier Trude Wetaas, som er prosjektleder for byggeskolen.

I sommer gjennomføres Barnas Byggeskole på fem steder i Norge og i Sverige, og det er 270 barn påmeldt. I Norge avholdes byggeskolen i Oslo og Bergen 9. til 13. august. Byggeskolen skal vekke interessen for byggebransjen og praktisk arbeid, gi barna en morsom og utviklende sommeruke og øke miljøbevisstheten.