Hver tredje senior vet lite om ny pensjon

Kunnskapsnivået er økende, men én av tre arbeidstakere som nærmer seg pensjonsalderen kjenner lite til følgene av den nye pensjonsreformen.

Det er konklusjonen etter at Nav denne våren har gjennomført to undersøkelser blant eldre arbeidstakere. I februar erkjente 56 prosent at de hadde ganske dårlig eller svært dårlig kjennskap til pensjonsreformen som innføres fra nyttår. I mai var andelen sunket til 35 prosent.

På den annen side svarer 32 prosent at de har ganske god eller svært god kunnskap om det nye regelverket for alderspensjon. Dette er nesten en dobling siden undersøkelsen i februar, da 17 prosent oppga å ha god oversikt.

Når det spørres om detaljer, blir svarene mer usikre. Bare 34 prosent sier de har ganske god eller svært god kunnskap om hvordan levealdersjustering påvirker pensjonen. 28 prosent svarer det samme om hvordan alderspensjonen reguleres.

– Samtidig som vi ser at informasjonsarbeidet har effekt, ser vi at så mange som to av tre fra de årskullene som først berøres av reformen, mangler kunnskap om sentrale sider ved det nye pensjonsregelverket. Dette viser at behovet for informasjon fortsatt er stort, sier Hilde Olsen, direktør for ytelser i Nav.