Strid i trelastkonsern

Eierne i trelastkonsernet Kjeldstad beskylder styreleder og administrerende direktør for å ha gått bak ryggen på dem for å ”kuppe” selskapet.

Dagens Næringsliv skriver mandag om striden innad i trelastkonsernet Kjeldstad. Styreleder Per Aftreth og administrerende direktør Ola Morten Eidem beskyldes for å ha opptrådt uten eiernes viten i jakten på ny egenkapital til selskapet. De to har fremforhandlet en avtale som vil gi selskapet 143 millioner kroner i frisk kapital, men som også vil bety at de nåværende eierne mister kontrollen over bedriften.

Eierne i landets tredje største trelastkonsern Kjeldstad, beskylder styreleder og direktør for å rane og kuppe bedriften, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi vil nulles ut. Våre fremste tillitsmenn - administrerende direktør og styreleder - har kjørt en prosess på egen hånd uten å involvere oss i det hele tatt. Nå prøver de å tvinge oss til å godta denne nullingen ved å si at bedriften går konkurs og 400 ansatte mister jobbene sine om vi sier nei. Vi mener det som nå skjer er et ran, forteller Aage Kjeldstad til DN.

Administrerende direktør sier til samme avis at det ikke er noen annen utvei for bedriften, noe han får støtte i fra eksisterende kreditorer som vil komme inn på eiersiden.