Surt, men søtt uansett

Mange stressede bilister er selvsagt svært så forarget på alt veiarbeid som nå foregår land og strand rundt. Dessverre er det noen billister som lar frustrasjonen gå ut over veiarbeiderne. I noen tilfeller burde vedkommende billist blitt fratatt førerkort der og da. Mange kan selvsagt føle en kortsiktig forargelse ved å stå i kø for rødt lys om det skyldes sprengning eller asfaltarbeid. Men glem da ikke at neste gang du kjører på denne veistrekningen, er den blitt både bredere og mer trafikksikker. Om det går noen minutter mer enn beregnet på turen til hytta på grunn av veiarbeid, så senk skuldrene.

 

Det er selvsagt bittert at alle de ”sinkende” som du har kjørt forbi, kommer samtidig frem som deg til de stadig nye køpunktene. Det er selvsagt bittert at nettopp slike kødannelser gjør at du møter nye billister som ”snegler” seg frem 20 km under fartsgrensen - og som du føler at du må forbi. Du ergrer deg selvsagt over at mange av disse billistene aldri ser i speilet – og er det en rett strekning så drar de opp farten slik at en hver forbikjøring blir umulig. Om er det en rett strekning så kommer det alltid en bil i mot, mens i bakker og svinger er det ikke en eneste møtende bil som kommer.

Verden hadde selvsagt vært langt enklere om det var flere forbikjøringsfelt. Dette er kanskje en sak veivesenet må vurdere. Når man ser på de travle bilistene, som blir mer rød i toppen for hver gang det kommer en hindring, ja, da burde flere forbikjøringsmuligheter kanskje ha vært bra for trafikksikkerheten.

Det kunne kanskje også ha vært en oppgave for politiet å snakke til dem som hindrer trafikkflyten.

Forleden kjørte redaktøren selv opp Gudbrandsdalen på vei til hytta på Nordmøre. Og jeg gledet meg virkelig over alle som jobbet på veien. Norge ligger en gang slik til i verden at veiarbeider – i alle fall på eksisterende vei - stort sett må utføres i sommerhalvåret. Men etter å ha kjørt denne veistrekningen i mer enn 20 år, er det virkelig mye på gang. Vi ser at strekning etter strekning får ny standard som gjør at trafikken går raskere – og ikke minst sikrere. Vi hadde selvsagt sett at det ble brukt langt mer penger på de viktige livsnervene som veiene er. Nå synes det i marken som om at det er en opptrapping på gang. For meg er det søt musikk. Og må du vente noen minutter på ledebil og rødt lys, så bruk tiden på å se hvor vakkert landet er.

Med alle de trafikksikkerhetstiltak som nå settes ut i livet, blir risikoen for å overleve også større. Glem ikke det. I mellomtiden – finn roen og send en takk til alle dem som arbeider på veien.