Vant i Lotto kjøpte brannbil til bygda

Lottomillionæren Elin Albrigtsen tok på seg spanderbuksene og kjøpte brannbil til hjembygda på Sørøya i Finnmark. Det gamle utstyret brant opp i 1988.

 

Sørøya er Norges fjerde største øy, er kjent for godt fiske og er delt mellom Hasvik og Hammerfest kommune. På nordøstenden ligger Akkarfjord, med 100 innbyggere, fiskebruk, rutebåt til Hammerfest by og en lottomillionær.

I all hemmelighet har Elin Albrigtsen, som vant to millioner kroner i Lotto i fjor, gått til innkjøp av en liten brannbil til bygda si, skriver Finnmark Dagblad.

– Brannbil er kjekt å ha, sier Albrigtsen, som sammen med bilen og ektemannen Trond Hansen nå er innrullert i det frivillige brannkorpset i bygda.

Folk måpte og gapskrattet i begeistring i den Himmelblå-aktige seansen da brannbilen ble lastet i land fra godsbåten Sørøy fredag. Det gamle brannutstyret, en brannpumpe med tilbehør, gikk med i en fiskebrukbrann i 1988.

– Dette er jo bare helt utrolig. Paret har etablert seg i Akkarfjord og bruker penger på bygda, som har både fiskebruk, boliger, skole, og butikk. Ja, faktisk, det meste. Dette viser engasjement og er et kjærkomment tilskudd til brannberedskapen, sier en begeistret Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen.

Han kunne på stående fot ikke love å etterkomme bygdefolkets ønsker om garasje og supplerende utstyr til nyanskaffelsen, men sa han skulle gjøre sitt beste.