Sørlie blir ny generalsekretær i NITO

Steinar Sørlie (54) er ansatt som ny generalsekretær i Norges ingeniør- og teknologorganisasjon, og starter jobben 1. desember i år.

Han overtar stillingen etter Erik Prytz som fra sommeren 2011 går av etter 18 år som NITOs øverste administrative leder.

Sørlie har de siste åtte årene vært administrerende direktør for Norsk Luftambulanse gruppen, og har tidligere blant annet jobbet som generalsekretær for Flyktningehjelpen, han har vært eksportutsending og ambassaderåd for Norges Eksportråd i Brasil, rådmann i Lillehammer kommune under OL på Lillehammer og ambassadesekretær i Lisboa.

Han er utdannet cand.mag. fra universitetet i Oslo, har Utenriksdepartementets aspirantkurs og har gått befalsskolen for Hærens Samband. Sørlie kommer opprinnelig fra Vang i Hedmark.

– Min erfaring både fra privat, offentlig og frivillig sektor tror jeg vil komme til stor nytte i videreutviklingen av NITO som den ledende organisasjonen for ingeniører og teknologer i Norge. Vi må ha et klart mål om å øke medlemstallet, forteller Steinar Sørlie.

NITOs hovedstyre og president Marit Stykket, er svært fornøyde med at Steinar Sørlie valgte å si ja til stillingen som ny generalsekretær for NITO.

– Sørlie har en spennende og bred bakgrunn som gir ham et godt grunnlag for å lede NITOs sekretariat, og bringe organisasjonen videre i en krevende tid for mange av NITOs medlemmer. Det er viktig at vi har fått en ny generalsekretær som også er opptatt av ingeniørmangelen og realfagsrekruttering, det er kompetanse vi trenger for å føre den norske velferdsstaten videre, mener Marit Stykket.

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med bacehlor- og mastergrad, og har i overkant av 64 000 medlemmer.