Får ikke skattekort

Ledelsen i Bjørn Hansen Construction AS er frustrert etter at de har fått avslag på søknad om skattekort til innleide svensker.

Firmaet har ventet i et halvt åt på skattekort til flere av de svenske håndverkerne i selskapet. Fortsatt mangler halvparten av dem skattekort, og nå har entreprenøren i tillegg fått avslag på søknadene.

Kari Thorbjørnsen i Bjørn Hansen Construction forteller at dette var en prosess som gikk smertefritt så lenge Sentralskattekontoret for utenlandssaker håndterte disse sakene. I 2006 overtok de regionale skattekontorene dette.

Denne uka fikk Sandefjord-selskapet avslag på søknad om skattekort. Skatt Sør forlangte at de som søkte personlig møtte opp med passet i hånden. For Bjørn Hansen betyr det at arbeidere fra anleggsprosjekter så langt nord som Hammerfest må fly sørover for å møte opp hos Skatt Sør.

- Når vi ansetter svensker sier vi til dem at vi skal sørge for at alt det praktiske er i orden. Vi bruker store ressurser på dette. Tidligere har det alltid holdt at vi har sendt inn kopi av pass samt attester som viser at arbeiderne skal jobbe hos oss. Slik situasjonen er nå er det med på å skape usikkerhet blant våre innleide svenske håndverkere, sier Kari Thorbjørnsen.

Hun mener at det hadde vært mye bedre dersom det var skattekontorene i kommunen der bedriften har hovedsete som utstedte skattekortene.