OBOS og Hetland fusjonerer

Hetland boligbyggelag fusjonerer med OBOS. Det fusjonerte boligbyggelaget vil få ca 256 000 medlemmer og vil ha om lag 140 000 boliger under forvaltning.

Styrene i de to boligbyggelagene har besluttet å gå inn for en fusjon mellom Hetland og OBOS. Fusjonen innebærer at medlemmene i Hetland boligbyggelag blir medlemmer i OBOS. Medlemmene i begge boligbyggelagene beholder sin opptjente ansiennitet.

Eksisterende samarbeid
Hetland boligbyggelag og OBOS har allerede et samarbeid gjennom selskapet OBOS-Hetland Eiendomsforvaltning AS, som eies med halvparten hver av de to boligbyggelagene. Dette selskapet har forretningsførselen av om lag 1800 boliger i Stavangerområdet. I tillegg samarbeider de om byggingen av 237 boliger i et nytt boligprosjekt på Tasta, fire kilometer nord for Stavanger. De første boligene blir lagt ut for salg i september.

– Gjennom fusjonen bygger vi videre på det gode og fruktbare samarbeidet vi allerede har med OBOS. Kravene til å kunne ta økonomisk risiko ved nybygging er blitt stadig større. Fusjonen vil styrke muligheten til å oppfylle hovedformålet om å tilby våre medlemmer boliger og til å forvalte boliger for medlemmene. OBOS’ sterke finansielle ryggrad vil sørge for å gi våre medlemmer bedre og mer konkurransedyktige tjenester, sier styreleder Ingrid Iversen i Hetland boligbyggelag.

Bedre produkter og tjenester
– Fusjonen vil styrke både den virksomheten som de to boligbyggelagene hittil har hatt hver for seg og den de har hatt sammen, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

Hetland boligbyggelags medlemmer vil få tilgang til hele spekteret av produkter som OBOS tilbyr sine medlemmer, blant annet nye boliger, låne- og sparetilbud, meglertjenester, boligforvaltning og forsikring.

– Det er et boligbyggelag med en sunn økonomi som nå fusjonerer med OBOS, sier Mæland.

OBOS har som strategi å etablere seg i de største byene i Norge.

Regionkontor i Stavanger
Hovedkontoret til det sammenslåtte boligbyggelaget skal være i Oslo. Virksomheten i Stavanger videreføres gjennom et regionkontor under navnet OBOS Hetland.

Generalforsamlinger
Begge boligbyggelagene vil innkalle til ekstraordinær generalforsamling i månedsskiftet september/oktober. Generalforsamlingene må vedta fusjonen med totredjedels flertall. OBOS overtar forvaltningen av Hetland boligbyggelag fra den dato fusjonen er vedtatt av generalforsamlingen i begge lag.