Fengsel for tidligere eiendomssjef

En tidligere eiendomssjef ved Ullevål universitetssykehus er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i ett år og ni måneder for korrupsjon.

I tillegg er den 57 år gamle mannen dømt til å tåle inndragning av 636.000 kroner til statskassen. Dommen omfatter også forhold som skjedde da 57-åringen var ansatt i ROM eiendomsutvikling, et heleid datterselskap av NSB.

Dommen er i tråd med aktors påstand.

– Vi er tilfreds med utfallet av saken, sier politiadvokat Espen Haug til NTB.

Saken ble rullet opp da Aftenposten omtalte uregelmessigheter ved Ullevål universitetssykehus i 2004. Der var 57-åringen ansatt som eiendomssjef fra august 2003 til september 2004. Han mottok penger, reiser og byggevarer til en verdi av flere hundre tusen kroner som følge av de viktige posisjonene han satt i de offentlige selskapene.

– Ved den konkrete straffutmåling legger lagmannsretten i skjerpende retning vekt på at tiltalte har begått korrupsjonshandlinger over flere år mens han hadde betrodde stillinger i offentlig eide virksomheter, står det i dommen.

To medtiltalte i saken godtok sine dommer på henholdsvis sju måneders fengsel og 90 dagers fengsel da forholdet først var oppe for retten allerede i 2006. 57-åringen anket da på grunn av inhabilitet hos dommeren og fikk medhold. Saken har derfor vært ført to ganger i tingretten.