Entra først med etikk-krav

Entra er det første eiendomsselskapet som er tatt opp som medlem i Initiativ for etisk handel (IEH). Nå varsler Entra økt kontroll av arbeids- og miljøforhold hos leverandører.

IEH er en medlemsorganisasjon for bedrifter, organisasjoner og offentlige instanser. IEH identifiserer og utvikler relevante verktøy for medlemmenes arbeid med etisk handel og bistår medlemmene med opplæring og rådgivning.

- I Entra skal etikk sitte i ryggmargen. For å nå målet om å være ledende på miljø og samfunnsansvar, må vi vite at varer og tjenester vi kjøper også er laget under gode arbeids- og miljøforhold, sier administrerende direktør Kyrre Olaf Johansen i Entra Eiendom.

Kontroll og rutiner skjerpes
Opptrappingen av Entras arbeid innebærer innstramming av rutiner og skjerpet kontroll av leverandører. En omfattende kartlegging av status hos leverandører pågår.

- Vi har overordnede retningslinjer på plass, og en god dialog med leverandørene om at de skal respektere grunnleggende arbeidstakerrettigheter. Når vi skjerper oppfølgingen, må leverandører i enda større grad enn tidligere være forberedt på å vise oss hvordan de jobber konkret i sine leverandørkjeder, sier Johansen.

Bedring i bransjen
I 2009 ga cirka 1000 av Entras leverandører aksept for Entras retningslinjer for samfunnsansvarlige innkjøp. I tillegg har Entra etablert en database over leverandører som møter Entras krav til samfunnsansvar og har en akseptabel økonomi.

- Nå starter arbeidet med å skjerpe oppfølging av arbeids- og miljøforhold i leverandørkjeden, blant annet gjennom medlemskap i IEH. IEH er en krevende og god samarbeidspartner i vårt arbeid med å sikre våre leverandører. Som første eiendomsselskap i IEH håper vi også at medlemskapet og samarbeidet kan være med å påvirke vår bransje i riktig retning, sier Johansen.

Viktig signal
- Det gir et viktig signal at en statseid virksomhet som Entra med sin størrelse styrker dette arbeidet. IEH ser frem til et godt samarbeid, sier konstituert daglig leder Kristin Holter i IEH.

Hun legger til:

- Flere leverandører vil i enda større grad enn tidligere måtte levere tydelig dokumentasjon på eget arbeid med etisk handel.

Initiativ for etisk handel (IEH) er et ressurssenter og en pådriver for etisk handel. Medlemskap forplikter til konkret forbedringsarbeid over tid. Organisasjonen har om lag 120 medlemmer, fra Telenor og Helse Sør-Øst til enkeltmannsforetak.