Første spadestikk tatt på Varden

Byggingen av terrasseleilighetene på Varden på Nesodden er i gang. I flott sommervær ble det første spadestikket tatt av adm dir i Peab Norge Stein Eriksen, ordfører på Nesodden Christian Hintze Holm og boligkjøper Bay Berntsen.

Stein Eriksen ønsket alle velkommen og understreket at Peab er glade for den store oppslutningen om prosjektet. Første byggetrinn ble utsolgt på under en måned. Mange av kjøperne hadde møtt fram og var naturligvis spente på både naboer og siste nytt om prosjektet. De aller fleste bor på Nesodden fra før, og er godt kjent både med området og nærliggende fasiliteter.

Ordfører Christian Hintze Holm gratulerte både Peab og fremtidige beboere med dagen.

- Det er et stort boligprosjekt på Nesodden som settes i gang i dag, i vår målestokk. Det er vel det største i sitt slag noen sinne hos, om vi tar med hele området. Og det er en type av boliger som Nesodden har hatt lite av – boliger for dem som ikke er akkurat midt i livsløpet, men kanskje litt etter eller litt før, eller for den saks skyld for enhver som gjerne vil bo på Nesodden, men som ikke ønsker villa eller rekkehus og hage, sa Hinzte Holm.

- Og så er det sentralt for oss ikke minst fordi inntekten fra salget av området er en hovedfinansieringskilde for kommunens satsning på Tangen sentrum, med ny ungdomsskole, administrasjonsbygg og bibliotek. Det er viktig for kommunen at prosjektene her oppe lykkes. Dermed er byggestarten et viktig ledd i en kjede av begivenheter som på flere vis markerer noe nytt hos oss, og som egentlig startet for mer enn et tiår siden, med senterutviklingsplan, fortsatte ordføreren.

Han fortalte også litt om Nesodden og Varden-områdets spennende krigshistorie og litt om utviklingen av Varden-området, som også har kommunehuset i umiddelbar nærhet.

- Dere som skal flytte inn, kan glede dere. Lykke til med byggingen, og lykke til med tilværelsen her på Varden, sa Hintze Holm.

Deretter fortalte regionsdirektør for Bolig Utvikling Bengt Qvillberg litt om status for Varden. Han understreket betydningen av det første spadestikket, som er en milepæl og en start på en spennende utbygging av et fantastisk område med utsikt over Oslofjorden og flotte solforhold.

- Jeg vil gjerne takke samarbeidspartnerne FBBL, lokal megler Garanti Eiendomsmegling og arktiekt Tim Resen for samarbeidet så langt. Vår entreprenør ser frem til å ta fatt på byggingen, så alt tegner bra for utviklingen av Varden, avsluttet Bengt Qvillberg.

De første åtte leilighetene skal stå ferdige høsten 2011.