Frp-politiker tar ikke selvkritikk for eiendomskjøp

Frp-politiker og tidligere ordfører Per Arne Olsen i Tønsberg mener han ikke gjorde noe ulovlig da han kjøpte en leilighet på øyperlen Jarlsø i Vestfold direkte fra utbyggeren.

Mens folk flest måtte trekke lodd for å få kjøpe leilighetene, kjøpte Frp-toppene Per Arne Olsen og Bent Moldvær i Tønsberg leiligheter direkte fra utbyggeren, etter selv å ha kjempet gjennom en større utbygging enn tidligere vedtatt av kommunen.

Ifølge Tønsbergs Blad var det ingen politikere som hadde så tett kontakt med utbyggeren som daværende ordfører Olsen og mangeårig leder av bygningsrådet og dagens varaordfører, Bent Moldvær.

– Politisak
Både Senterpartiets Steinar Solum og KrFs Øyvind Oppegård mener dette er en sak for politiet.

– Jeg har ikke noe annet å si enn at jeg har kjøpt og betalt dette som 50 andre på Jarlsø. Jeg har lånt penger og kjøpt som alle de andre, sier Olsen til Tønsbergs Blad.

Det var DnB NOR Eiendom som solgte hele første byggetrinn med drøyt hundre leiligheter, men banken hadde ingenting å gjøre med salget av leilighetene til Olsen og Moldvær. De kjøpte leiligheter som aldri har vært i markedet direkte fra utbygger Tore W. Solum.

Utbyggeren reserverte åtte av i alt 116 leiligheter i første byggetrinn i det svært populære boligprosjektet, der folk sto i kø for å få velge først.

Vil ikke svare
Daglig leder Inger Solum i Jarlsø eiendom vil ikke svare på hvem de holdt av leilighetene til.

– Vi hadde en del forhåndsinteressenter og reserverte derfor en del leiligheter på utbygger. Da banken valgte å starte salget med loddtrekning, var det noen som trakk seg. Det er riktig at Olsen og Moldvær etter hvert valgte blant disse leilighetene. På hvilket tidspunkt må du spørre disse kjøperne om, sier Solum til Tønsbergs Blad.

Den politiske kampen om antall boliger på Jarlsø har stått mellom partiene som ikke vil bygge flere boliger enn det som er tillatt, og de som vil la Jarlsø eiendom bygge 130 ekstra boliger. Frp, med Per Arne Olsen og Bent Moldvær i spissen, har kjempet for den sistnevnte løsningen.