Gode marginer hos Konsmo Fabrikker

Byggmodul-produsenten Konsmo Fabrikker fikk et omsetningsfall i fjor på 25 prosent, men oppnådde en grei resultatmargin på 8,9 prosent.

Omsetningen i 2009 nådde 257,7 millioner kroner, mens resultatet ble på 23 millioner mot 32 millioner året før som marginmessig nesten er på nivå med kronårene 2007 og 2008.

– Da pilene begynte å peke nedover i 2008, reduserte vi gradvis på innleien og lot være å erstatte naturlig avgang. Dessverre måtte vi likevel gjennomføre noen få permitteringer våren 2009. Nå er vi rundt 170 ansatte. Det har i grunnen gått seg til, kommenterer administrerende direktør Frank Hestås overfor Fædrelandsvennen.

– Vi håper å ha passert bunnen, og målet for inneværende år er å enda omtrent som i fjor. Så langt ligger vi litt foran, men jeg liker ikke den europeiske finansuroen. Den skaper usikkerhet blant folk, fremholder han.

Konsmo Fabrikker eies av selskapet Ole Kristian AS. Etter at drammenseren Ole K. Karlsen gikk bort i 2008, har medlemmer av hans familie overtatt aksjene i Karlsens holdingselskap. Svigersønnen Magne Jordanger er styreleder i Konsmo Fabrikker, og flere andre fra familiene Jordanger/Raaholt er med i styret, opplyser Fedrelandsvennen.