Vil beholde arbeidsdelingen i Nav

Å endre arbeidsdelingen mellom lokale og sentrale Nav-kontor vil ikke føre til at Nav-systemet fungerer bedre, mener en ekspertgruppe.

I stedet er det bedre oppgavefokusering og bedre ressursutnyttelse som skal få Nav-systemet til å fungere som det skal, mener ekspertgruppen som torsdag leverte sin utredning til arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap).

Forslagene til å bedre et kriserammet Nav omfatter tiltak både av organisatorisk og praktisk karakter og tiltak som forutsetter mer langsiktig innsats. Men gruppen foreslår ikke større endringer i arbeidsdelingen mellom Nav-kontor og forvaltningsenheter. En av hovedbegrunnelsene for å nedsette ekspertgruppen var å få vurdert dette spørsmålet.

– Jeg har særlig merket meg at ekspertgruppa forutsetter fortsatt innsats på IKT for å bedre oppgaveløsningen i Nav. Jeg har også merket meg forslag knyttet til enhetlig ledelse, endringer i oppgavemengde og gruppas understrekning av behovet for kompetansesatsing, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap).